Вибори президента Польщі: стало відомо, хто очолив рейтинг

Вибори президента Польщі: стало відомо, хто очолив рейтинг

Соціологи оприлюднили результати опитування серед громадян Польщі. Хто ж з політиків стане новим президентом РП? Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Опитування авторитетного соціологічного центру Social Changes на замовлення порталу wPolityce.pl показало, що чинний лідер Польщі Анджей Дуда очолив рейтинг політиків щодо наступних президентських виборів у країні.

Про це повідомляє  Euractiv.

Якби вибори відбулися сьогодні, Дуда отримав би 46% голосів виборців. На друге місце вийшов президент Європейської ради, колишній прем’єр Польщі Дональд Туск — 31%. Лідер партії Wiosna Роберт Бедронь отримує понад 6%.

Парламентські вибори в Польщі пройдуть восени 2019 року, а вибори президента заплановані на 2020 рік.

Польські вибори до Європейського парламенту в травні виграла партія влади «Право і справедливість» — ПіС здобула навіть вищу підтримку виборців, ніж прогнозували екзит-поли.

Однак, слід пам’ятати, що президентські вибори відбудуться аж у травні 2020 року. Більш актуальними повинні стати цьогорічні парламентські вибори у Польщі, орієнтовно, у жовтні. Саме вони можуть визначити результат і наступних президентських виборів в РП.