Віце-міністр закордонних справ: Є проблема довіри до українського партнера
http://external.polskieradio.pl/files/4abe45a9-4b1c-478f-a7b7-194f5aeb344b.file

Віце-міністр закордонних справ: Є проблема довіри до українського партнера

Бартош Ціхоцький вважає, що існує проблема, коли слова української сторони не відповідають дійсності. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Є проблема, коли слова української сторони абсолютно не відповідають дійсності; існує проблема відсутності довіри до українського партнера», – заявив віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький.

На хвилях Польського радіо заступник очільника польської дипломатії прокоменутвав найновішу публікацію міністра закордонних справ України Павла Клімкіна на тему відносин Польщі та України.

«Я готовий взяти на себе відповідальність за відновлення наших відносин до нормального стану і до стандартів цивілізованого європейського діалогу», – написав у найсвіжішому польському виданні «Rzeczpospolita» Клімкін. Він додав, що «нещодавно прийнятий у Варшаві оновлений закон про Інститут національної пам’яті – це приклад одностороннього, чорно-білого погляду на історію».

Коментуючи цю статтю, Бартош Ціхоцький підкреслив, що «ця проблема існує вже тривалий час».

«Проблема, коли слова української сторони абсолютно не відповідають дійсності. Це проблема довіри до нашого українського партнера, який у квітні 2015 року, у день візиту президента Польщі до Верховної ради, прийняв так званий пакет законів про героїзацію Української Повстанської Армії», – зазначив Ціхоцький.

«Це проблема певного процесу, або політики ідентичності української держави, яка прославляє засновницький міф на основі УПА, Степана Бандери та Романа Шухевича. У цьому прославлянні абсолютно немає місця для роздумів над Волинським злочином, над кров’ю поляків, що пролилася на Волині внаслідок навмисної, свідомої політики етнічної чистки», – сказав віце-міністр.