Апеляційний суд по блокуванню інформаційних сайтів перенесений через ігнор прокурора (відео)

Апеляційний суд по блокуванню інформаційних сайтів перенесений через ігнор прокурора (відео)

20 серпня в Київському апеляційному суді відбулося слухання по справі про блокування двох десятків сайтів в рамках кримінального провадження, порушеного Генпрокуратурою 23 липня цього року щодо Інтернет-ресурсів Укрпресс Інфо, Кореспондент нет та інші. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Головного редактора інформагентства “UkrPress.info” Олексія Воронцова.

Зокрема на ухвалу слідчого судді Вовк С.В. Печерського районного суду м. Києва від 23.07.2019 р. у справі №757/38387/19-к задоволено клопотання про арешт майна, накладено арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі інтернет при використанні веб-ресурсів, зокрема, http://www.ukrpress.info шляхом зобов’язання інтернет провайдерів, що здійснюють діяльність на території України, які відповідно до ч.2 ст. 42 ЗУ «Про телекомунікації» включені до реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій й перелік яких міститься на офіційному веб-сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, закрити до них доступ.

Власник Ukrpress.info подав апеляцію на рішення суду щодо блокування сайта видання

На суді Головувала Тетяна Росік, були присутні представники Кореспондент Нет,  Енігма, Укрпресс Інфо, також аппелянтамі виступали юристи компанії Київстар та Водафон, які встали на захист вільної преси, однак суд був перенесений на 9 вересня на 12:30, у зв’язку з тим, що прокурор пославшись на велику зайнятість не прийшов на процес.

У зв’язку з цим явні ознаки прокурорського свавілля клеєні з корупцією в захист силовиків, вони бояться правди, тому зачищають інформаційний простір такими брудними методами, – зазначили журналісти.

Адвокат Енігми звернув увагу колегію суддів, що таким чином, люди втрачають свої роками створювалися проекти, і несуть колосальні матеріальні та репутаційні втрати, на що Т. Росік заперечила, що це не так і важливо, в суді і більш важливі питання вирішуються…