До Зеленського направили петицію — видавати ID картки через почесні консульства

До Зеленського направили петицію — видавати ID картки через почесні консульства

На сайт петицій президента України надіслали прохання розширити повноваження почесних консульств і надати можливість через них отримати або замінити ID картку за межами України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Опубліковано на petition.president.gov.ua.

У Зеленського просять ввести поправки до закону прийнятого навесні для протидії COVID-19. Підписанти хочуть, щоб була надана можливість видавати та замінювати ID карти за кордоном через почесні консульства

Підписання відбувається на сайтіhttps://petition.president.gov.ua/petition/108762?fbclid=IwAR0ajD4m2Rh7o2187pHejjfDUiXvSGXnHRZiA8KOyBDsn-v6yP-fgYuCPQI.

Треба 25000 голосів за три місяці. Петиція вже набрала 25. Якщо враховувати скільки людей на заробітках, зібрати потрібну кількість підписів цілком можливо.

Така потреба виникає якщо паспорт загублено, вкрадено чи пошкоджено. Замінювати картку доводиться через вік або зміну прізвища.

Це дозволить не перевантажувати генеральні консульства. Тим самим сприяє боротьбі з поширенням коронавірусу.

У Польщі почесні консульства України знаходяться у містах: Бидгощі, Лодзі, Ополе, Тарнові, Вроцлав, Зелена Гура, Катовіце, Перемишль, Ряшів, Хелм та Щецин.