Еліна Світоліна залишає Відкритий чемпіонат Австралії
https://i.sportarena.com/2017/10/GettyImages-858336100-700x420.jpg

Еліна Світоліна залишає Відкритий чемпіонат Австралії

Українська надія на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу Еліна Світоліна припиняє свою боротьбу на стадії чвертьфіналу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на btu.org.ua.

Чвертьфінал

Еліна Світоліна (Україна, 4) – Еліс Мертенс (Бельгія) 4-6, 0-6

73 хвилини тривала боротьба за першу путівку до півфіналу Australian Open-2018. Вже на старті зустрічі дівчата відіграли по брейкпоінту, а в третьому геймі Мертенс виконала перший брейк. Тенісистки по черзі брали свої подачі, поки бельгійка не зробила ще один брейк (5-2). Світоліній вдалося поборотися на прийомі і відіграти один брейк, коли суперниця подавала на сет. Еліна скоротила відставання до мінімуму, після чого з другої спроби Еліс завершує партію на свою користь.

Вже на початку другого сету українка відіграє потрійний брейкпоінт, але з четвертого шансу на брейк для суперниці впускає подачу. У цій партії Світоліній не вдалося заробити жодного брейкпоінта, а Мертенс виграла ще два брейки.

Для дівчат це був другий очний поєдинок у турі. Торік Світоліна перемогла Мертенс у фіналі турніру WTA в Стамбулі. Тенісистки боролися за свою першу путівку до півфіналу на Великому шоломі. Раніше кращим результатом на мейджорі для бельгійки було третє коло Ролан Гаррос. Українка двічі грала у чвертьфіналах: на Відкритому чемпіонаті Франції 2015 і 2017.

Нагадаємо, що на змагання до Мельбурну і Світоліна, і Мертенс приїхали після перемог на турнірах WTA (Еліна виграла у Брісбені, Еліс – захистила титул у Хобарті).

В 1/2 фіналу Еліс Мертенс зіграє з переможницею матчу Каролін Возняцкі (WTA 2) – Карла Суарес Наварро (WTA 39).

Світоліна стала першою представницею України, якій вдалося дістатися до 1/4 фіналу Australian Open в жіночому одиночному розряді. На шляху до чвертьфіналу в Мельбурні Еліна Світоліна святкувала перемоги над Іваною Йорович (Сербія, WTA 279), Катержиною Синяковою (Чехія, WTA 59), Мартою Костюк (Україна, WTA 521) і Денисою Аллертовою (Чехія, WTA 130). У чоловічій сітці змагань на цій стадії зіграли Олександр Долгополов (2011) і Андрій Медведєв (1995), а 2008 року Олена і Катерина Бондаренко виграли титул у парному розряді.