Офіційно: Олександр Усик відмовився від пояса WBA і бою з росіянином Лебедєвим
Олександр Усик. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Офіційно: Олександр Усик відмовився від пояса WBA і бою з росіянином Лебедєвим

Абсолютний чемпіон світу з боксу у важкій вазі українець Олександр Усик в своєму Instagram оголосив про рішення відмовитися від пояса WBA. Крім того, наступний свій бій він проведе в суперважкій вазі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

«Хочу сказати, що організація WBA зобов’язує мене боксувати з Денисом Лебедєвим. Цей бій не відбудеться. Ми з командою вирішили переходити в суперважку категорію. З цих причин ми не можемо боксувати з Денисом і я відмовляюся від пояса, я не хочу, щоб він просто так у мене був. Нехай хлопці за нього боксують, це нормально. Денису успіхів, всім іншим хлопцям, хто буде брати участь за цей пояс, теж бажаю успіхів», – заявив Олександр Усик.

Усик повинен був захищати свій титул в поєдинку проти росіянина Дениса Лебедєва, який є «чемпіоном у відпустці» за версією WBA. Промоутерські торги за цим бою були призначені на сьогодні, 28 березня. Тепер росіянин, ймовірно, буде відновлений в якості чемпіона світу.

39-річний Лебедєв на професійному рингу провів 34 бої. 32 – виграв (23 нокаутом), 2 – програв. У грудні 2016 року Лебедєв поступився за очками Мурату Гассіеву, якого Усик переміг у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії. У своєму останньому поєдинку, який відбувся в листопаді минулого року, Лебедєв за очками переміг 36-річного американця Майка Уїлсона.

Сам Олександр Усик готується перейти в суперважку вагу і наступний бій проведе проти камерунського боксера Карлоса Такама 18 травня нинішнього року. Поєдинок може відбутися на день раніше через бій Деонтея Вайлдера і Домініка Бриза.

Нагадаємо, в останньому своєму поєдинку Олександр Усик переміг нокаутом британця Тоні Беллью і захистив всі свої титули у важкій вазі.