Остап Семерак: Україна вже цього року отримає Стратегію низьковуглецевого розвитку до 2050 року
https://media.slovoidilo.ua/uploads/news/4b228330b2bf59139e507d554a35095b.png

Остап Семерак: Україна вже цього року отримає Стратегію низьковуглецевого розвитку до 2050 року

У Мінприроди на завершальному етапі робота над проектом Стратегії низьковуглецевого розвитку України до 2050 року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий портал.

У Мінприроди на завершальному етапі робота над проектом Стратегії низьковуглецевого розвитку України до 2050 року. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час підписання угоди з Регіональним екологічним центром для Центральної та Східної Європи (РЕЦ) про відкриття його представництва в Україні.

«Уряд усвідомлює важливість переходу України до моделі низьковуглецевого розвитку, а також свою відповідальність за виконання міжнародних кліматичних угод. Торік у вересні було представлено першу редакцію проекту документа. Зараз завершуємо роботу над остаточною версією Стратегії низьковуглецевого розвитку», – сказав Остап Семерак, зазначивши, що Україна має поступово відмовлятися від викопного палива і почати інвестувати у відновлювальні джерела енергії та закликав експертів долучитися до професійного і громадського обговорення Стратегії.