Польсько-українська конференція в Києві: «Міська економіка та територіальний розвиток» (фото/відео)

Польсько-українська конференція в Києві: «Міська економіка та територіальний розвиток» (фото/відео)

В готелі Україна пройшла Польсько-українська конференція «Міська економіка та територіальний розвиток. Про це повідомляє Upmp.news.

12 грудня в готелі Україна пройшла Польсько-українська конференція  «Міська економіка та територіальний розвиток. Європейські моделі управління муніципальної інфраструктури. Презентація Європейського досвіду в організації та управлінні комунальними та житловими секторами.

Польсько-українська конференція в Києві, організована Фондом «Європейський інституту нерухомості» та Польсько-українською Господарчою Палатою під почесним Патронатом Посольства Республіки Польща в Україні. З огляду на проблеми, що стоять перед модернізацією житлово-комунального господарства і технічної інфраструктури в Україні в цілому, презентація та обмін європейським досвідом в управлінні комунально-житловим та іншими суспільно важливими секторами має велике значення та потребує підтримки цього процесу. Важливою темою для проведення цієї конференції стала практика використання новітніх технологій, а також створення спеціальних моделей фінансування українських міст, органів місцевого самоврядування, територіальних громад.

Енергозбереження та енергоефективність – це завдання, які сьогодні надзвичайно актуальні для України, і Польща, як країна, яка вже успішно пройшла через відповідні трансформаційні процеси, має величезну практику та позитивний досвід вирішення таких завдань.

Особлива увага під час конференції була приділена питанням термомодернізації, яка, зокрема, є невід’ємним елементом оптимізації енергоспоживання в житлово-комунальній економіці, а також питанням запровадження відповідних міжнародних стандартів, сертифікації та уніфікації профільних операторів  і структур. Під час конференції був представлений ряд інноваційних проектів, які  вже реалізовані або плануються до реалізації  у комунальній сфері  в т.ч. щодо відновлюваних джерел енергії. Один з таких проектів є проект “Зелений Університет” Харківського Національного Університету Міського Господарства імені О.М. Бекетова.

Основна мета події полягає в налагодження співпраці між представниками органів місцевого самоврядування, профільних регіональних і місцевих структур, підприємств та організацій Польщі та України діяльність яких пов’язана з тематикою конференції і які зацікавлені в реалізації спільних проектів зокрема за участі різноманітних  актуальних інституціональних та фінансових інструментів в т.ч. тих, які пропонуються іноземними донорами та міжнародними фінансовими організаціями.

Окрема увага під час конференції була приділена представленню спільного комплексного плану дій організаторів конференції та інших польських учасників на 2019-2020рр. щодо підтримки і розвитку співпраці з відповідними українськими партнерами в сфері діяльності органів місцевого самоврядування, житлово-комунальної та муніципальної економіки і територіального розвитку України.

Зокрема мова йшла про створення і функціонування спільної інформаційно-координаційної та навчальної Платформи відповідних польських проектів, партнерів та можливостей для України, яка була би інтегрована з іншими національними, закордонними і міжнародними ресурсами, проектами і програмами, які реалізуються в Україні.

Організатори:

Європейський Інститут Нерухомості

Польсько-Українська Господарча Палата (ПУГП)

Генеральний Партнер:

Польська агенція з інвестицій та торгівлі – Закордонне торгове бюро в Україні

Партнери:

Міжнародне Товариство Польських Підприємців в Україні

Польсько-Українська фундація Співпраці (ПАУСІ)

Асоціація індустріально-технологічних парків і територіального розвитку України (АІПТРУ) Національна академія державного управління при Президентові України

Почесний патронат:

Посольство Республіки Польща в Україні.

Медіапартнер:

Україно-Польська медіаплатформа https://upmp.news/.

Олексій Воронцов, Сергій Комісаров