Супрун подає в суд на ведучого 1+1 Дубінського за звинувачення у розкраданні грошей

Супрун подає в суд на ведучого 1+1 Дубінського за звинувачення у розкраданні грошей

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун подає в суд на ведучого програми «Гроші» на 1+1 за брехливу інформацію щодо неї та її відомства. Її звинуватили у розкраданні та відмиванні бюджетних коштів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун подає в суд на ведучого програми «Гроші» на 1+1 за брехливу інформацію щодо неї та її відомства. Її звинуватили у розкраданні та відмиванні бюджетних коштів. Про це вона пише у Facebook.

На її думку, пан Дубінський створює маніпулятивні матеріали «майже індустріальними темпами».

«Це той жанр фейків, що не містить справжніх доказів чи документів, перекручує цифри та містить багато необґрунтованої брехні. Саме відвертої та небезпечної брехні, а не перекручування інформації».

Вона додала, що у матеріалах про неї та МОЗ ведучий «видає свої судження за факти або створює навколо реальних подій брехливий контекст». Усі судження, за її словами, підтверджує фейковими документами без деталей або документами, які не підкріплюють суть озвучених звинувачень.

За її словами, на ведучого вже щонайменше чотири рази подавали в суд. Усі справи стосувалися спростування інформації, недостовірної інформації, надання доказів та захисту ділової репутації.

Отримала багато повідомлень і коментарів, щодо необхідності подавати в суд також. Вирішила протестувати такий інструмент захисту правди, оскільки як ми бачимо від спростування фейків – тенденція щодо їхньої появи не зменшується. Щойно зареєстрували позовну заяву про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації в Солом’янському суді. Триматиму в курсі щодо перебігу справи», – зазначає пані Супрун.

Також вона розмістила відповідь на звинувачення Дубінського. Її можна переглянути тут.

Звинувачення в бік Супрун можна переглянути тут.