З нагоди Дня Незалежності України лідери ЄС запевнили Київ у підтримці
Український прапор на Верховній Раді України PAP/EPA/SERGEY DOLZHENKO

З нагоди Дня Незалежності України лідери ЄС запевнили Київ у підтримці

Європа завжди стоятиме поруч з Україною, тому що Україна – це Європа, підкреслила голова Єврокомісії. Президентка Європарламенту зазначила, що основою незалежності є свобода – цінність, за яку хоробрі українці борються щодня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У День Незалежності України лідери інституцій ЄС запевнили Київ у підтримці. Відповідне відео з цієї нагоди опублікувала на своїй сторінці у фейсбуці Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Голова Європарламенту Роберта Метсола також опублікувала пост, в якому згадала свої візити до Києва через кілька тижнів після початку російської агресії. 

https://www.facebook.com/EuropeanCommission/videos/1517978921997409/

Європа завжди стоятиме поруч з Україною, тому що Україна – це Європа, підкреслила голова Єврокомісії. «Ваша свобода – це наша свобода. Ваша безпека – це наша безпека» – додала вона. Урсула фон дер Ляєн також нагадала, що Євросоюз підтримав Україну з першого дня нападу Росії.

Таке ж повідомлення президент Європарламенту розмістила на порталі X. «Ми були з вами тоді, ми з вами зараз і будемо з вами стільки, скільки буде потрібно», – такими були слова Роберти Метсоли в українському парламенті через кілька тижнів після того, як Росія розв’язала війну в лютому 2022 року. Лідерка Європарламенту опублікувала фрагменти з промови на порталі X. Вона додала пост, в якому зазначила, що основою незалежності є свобода – цінність, за яку хоробрі українці борються щодня.

У штаб-квартирі НАТО нагадали, що минуло понад 900 днів відтоді, як Росія розпочала повномасштабний наступ. «Поки російські гармати не замовкнуть, ми не будемо мовчати», – йдеться у – йдеться у повідомленні на порталі X.

IAR/O.T.