МЗС Польщі і Румунії засудили відкриття залізничного сполучення між РФ і Кримом

МЗС Польщі і Румунії засудили відкриття залізничного сполучення між РФ і Кримом

Міністерства закордонних справ Польщі і Румунії засудили відкриття Росією залізничного сполучення до окупованого Криму через Керченську протоку. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Єропейську правду.

Відповідні заяви розміщені у Twitter міністерств двох країн.

У Twitter МЗС Польщі поширило заяву Євросоюзу, у якій йдеться, що залізничне сполучення материкової Росії з окупованим Кримом є ще одним порушенням українського суверенітету Росією та продовженням примусової інтеграції незаконно анексованого Криму.

“Роблячи це, Москва знову підтверджує адекватність рішучої позиції ЄС, в тому числі щодо запроваджених санкцій. Польща не визнає незаконної анексії Криму”, – йдеться у повідомленні польського міністерства.

 

Своєю чергою МЗС Румунії заявило, що будівництво залізничного маршруту між материковою частиною Росії і Кримом через Керченський міст підтверджує триваюче порушення Росією міжнародного права.

“Румунія знову заявляє про свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України”, – йдеться у повідомленні.

23 грудня президент Росії Владімір Путін залізницею відправився на рейковому автобусі з Керчі в Тамань, запустивши таким чином залізничне сполучення з окупованим півостровом.

В Євросоюзі нагадали, що Керченський міст обмежує прохід суден через Керченську протоку в українські порти Азовського моря.