Скороход заявила, що її чоловіка затримали за вказівкою ОПУ (відео)

Скороход заявила, що її чоловіка затримали за вказівкою ОПУ (відео)

“Не голосувала, як просила фракція”: депутатка від “Слуги” Скороход заявила, що її чоловіка затримали за вказівкою ОПУ. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Еспресо.

Народна депутатка від фракції “Слуги народу” Ганна Скороход повідомила про затримання її чоловіка за вказівкою одного із заступників Офісу президента України

“За мої політичні вподобання і за те, що я не голосувала так, як мені казала фракція, за дорученням одного з замів ОПУ, одного з замів генпрокурора (Касько) до зама Клименка з карного розшуку, мого чоловіка було незаконно затримано. Підставою стали мої голосування в залі, відстоювання державної власності ГТС, а також “червона кнопка” проти відкриття ринку землі. Рішення про затримання незаконне. Підставою став запит РФ 2017 року. До цього ніяких не було питань, а тут після “червоної кнопки” йде затримання мого чоловіка,” – заявила Скороход.

Пізніше вона звернулась до президента Зеленського із вимогою “припинити це свавілля”.

“Коли ми йшли з командою і відстоювали президента на виборах, ніхто не думав, що потім нас будуть ламати через коліно”, – додала пані народний депутат.

Під час спілкування із журналістами Скороход повідомила, що її чоловік у 2013 році отримав українське громадянство.

“У 2013 році отримав громадянство України, він з Росії. У нього був великий бізнес у РФ, потім його було “віджато”, аби людина не могла повернутись, на нього відкрили сфальсифіковану кримінальне провадження, А переїхав в Україну він раніше. Все було забрате, нічого не прихопив з собою. … Це не збіг (його затримання, – Ред.), це спеціально, аби на мене тиснути”, – зазначила вона.

Після цього голова фракції “Слуги народу” Давид Арахамія заявив, що партія до заяв Скороход не має ніякого відношення, а сама депутатка пропонувала депутатам гроші.

“Ми як політична партія не маємо до цього відношення. Нам немає чого сказати, бо ми не знаємо, в чому справа. Те, що пані Скороход зверталась до нардепів і пропонувала грошову матеріальну допомогу – це є факт”, – наголосив він.

  • Зазначимо, що чоловік Скороход – Олексій Алякін. Він – колишній власник російського банку “Пушкіно”. РФ оголосила його у розшук за підозрою в шахрайстві.