У центрі Києва під дверима КМДА велосипедисти влаштували "лежачий протест" (фото)

У центрі Києва під дверима КМДА велосипедисти влаштували “лежачий протест” (фото)

Вони вимагають створення у столиці велосипедної інфраструктури. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ТСН.

Вранці 14 березня В Україні різко подорожчають велосипеди В Україні різко подорожчають велосипеди столичні велосипедисти влаштували акцію протесту під дверима Київської міської державної адміністрації з вимогою створення у Києві надійної велосипедної інфраструктури.

Інформація про акція протесту міститься на сторінці Facebook активістів.

Лежачий протест під КМДА. Наживо.

Опубліковано Асоціація велосипедистів Києва Четвер, 14 березня 2019 р.

“Учора, після 12-денної боротьби за життя, помер Мужев Діас Іванович. Його прямо на велодоріжці збила автівка, яка на швидкості повертала з Бажана на Ревуцького. Прямою причиною цього є дії чиновників, які сидять у КМДА — саботування розвитку веломережі міста, переведення фінансування, проектні роботи, які тривають роками і не закінчуються нічим, і абсолютно кримінальне підняття швидкості на магістралях до 80 км/год”, – зазначають велосипедисти.

У зв’язку з цим вони вирішили провести під адміністрацією так званий “лежачий протест” DIE-IN – форма мітингу, коли учасники зображують себе мертвими.

Нагадаємо, на вихідних 8-10 березня оголені велосипедисти в австралійському Німбіні показали автомобілістам, наскільки вони вразливі на дорозі. Сотні велосипедистів шокували перехожих, адже вони посідали на байки лише у велосипедних шоломах. Дехто прикрасив себе перуками, прапорами та написами на тілі. Люди на байках жаліються, що увагу водіїв вдається привернути, лише знявши одяг.