Юрій Бойко: Після зміни цієї влади ми відновимо всі відібрані у людей пільги

Юрій Бойко: Після зміни цієї влади ми відновимо всі відібрані у людей пільги

Влада намагається «економити» на пенсіонерах, ветеранах, реалізовуючи політику подвійних стандартів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Влада намагається «економити» на пенсіонерах, ветеранах, реалізовуючи політику подвійних стандартів. Про це заявив засновник «Опозиційної платформи – За життя», народний депутат Юрій Бойко під час спілкування з воїнами-афганцями у Київській області, повідомляє офіційний сайт політичної сили.

«Після масових виступів ветеранів та звернення депутатів, що представляють «Опозиційну платформу – За життя», Конституційний Суд визнав незаконним скасування пільг афганцям. Але влада не поспішає виконувати це рішення. Режим намагається «економити» на пенсіонерах, ветеранах, реалізовуючи політику подвійних стандартів. Після зміни цієї влади ми відновимо всі відібрані у людей пільги», – підкреслив Юрій Бойко.

Як зазначив учасник бойових дій у республіці Афганістан, голова Президії Ради Київської обласної організації інвалідів Володимир Говоров, воїни-інтернаціоналісти з честю виконували свій обов’язок.

«Із упевненістю можна сказати, що ось ці солдати, офіцери, прапорщики були першими, хто ступив у бій з фундаментальним радикальним ісламізмом. Вони з честю і гідністю виконали свій обов’язок. У всіх на грудях медаль, де у перекладі з фарсі викарбувані слова «Від вдячного афганського народу». Назвіть мені будь-який інший військовий конфлікт, іншу країну, де на грудях у ветеранів був би такий знак пошани. Народ Афганістану дякував нам за ту допомогу, за ту бойову міць, яку ми надали тій країні», – сказав Володимир Говоров.

Також у селі Кодра Юрій Бойко відвідав ветерана афганської війни Володимира Аугліса, який більше 15 років прикутий до ліжка.

«Ви знаєте, що через Афганістан пройшло 160 тисяч українців у складі армії Радянського Союзу. Більше 3 тисяч загинули і пропали безвісти, багато стали інвалідами. І сьогодні ображати цих людей – верх цинізму. Коли радикали розкручують націоналізм і кажуть, що це неправильно, що це були злочинні накази, – це дурість і дикість. Ми будемо цінувати і підтримувати всіх ветеранів, які віддали життя і здоров’я, виконуючи свій обов’язок», – підкреслив Юрій Бойко.

15 лютого відзначається 30-та річниця виходу війська з Афганістану, День воїнів-інтернаціолістів.

Як повідомлялося раніше, Юрій Бойко звинуватив владу в «економії» 12 млрд грн на військових пенсіонерах.